Första dagen hela dagen i Rom

Deutsche Leute börjar vakna upp efter en helt fantastisk hel första dag i Rom. En helt fantastisk stad med fantastiskt folk. Vi har hunnit sett så sjukt mycket bara den första dagen och samtidigt känns det som att vi inte sett någonting. Pantheon, Colosseum, Piazza di Spagna och liknande “riktiga” sevärdheter hann vi dra igenom även iallafall från utsidan. Utöver det hann vi dregla över lite Celiné, Rick Owens och Junya Watanabe när vi struttade  runt i både stora concept stores eller små boutiquer. 

Trots alla dessa storheter så var det ännu bättre att bara långsamt spatsera vi tre genom Trasteverde som är en helt fantastisk stadsdel. Ungefär som Gamla Stan i Stockholm gånger pi gånger hundra. Vi gick helt bekymmerslöst enbart navigerandes efter blomdoften, lockande små gränder eller små boutiquer. Till följd av detta hamnade vi en bit från där vi bodde och knatade nog sammanlagt en bit över en mil.

Kvällen rundades av med en bit fantastisk mat och ett långt och hårt klubbesök. Jag kan rekommendera båda ställena och det tror jag att de två andra stämmer in i. 
http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187791-d3297143-Reviews-Osteria_Quarantaquattro-Rome_Lazio.html
http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187791-d806283-Reviews-ART_CAFE_club-Rome_Lazio.html

Image

Under apelsinträdet

Image

Fontana Di Trevi

Med kärlek,
Heinrich

 

~ by deutscheleute on March 2, 2013.

Leave a comment